Erdei zöld macsekszem





Az erdőben sétálsz..
Ismerős érzés fog el, a tarkód bizsereg... érzed, hogy figyelnek...
Megfordulsz, és egy szempárral találod szembe magad, ami megvillan egy bokor sötétjében, majd előmászik egy cicus, és rádmájjog...

Semmi gond, hisz a macsekokat rengeteg vallás és civilizáció szent és megbecsült állatként tartotta számon. Sokan úgy hitték, hogy a macskák látják a szellemeket, hisz a a valóságos és a szellemvilág mezsgyéjén egyensúlyoznak. Az ártó szellemeket elkergetik, és vigyáznak gazdáikra. Viszont minden macs egy szeszélyes szabad szellem. Nehéz őket kiismerni. Játékos, büszke, simulékony és nőies, képes teljesen ellazulni, viszont ha veszély fenyeget, azonnal reagál. Egyiptomban Bastet a macskafejű istennő szent állata volt. Bastet volt a védelem és termékenység istennője. Két alakot tudott felölteni, ha felbosszantották, akkor egy vad és vérengző oroszlánét, máskülönben egy szelíd cicusét. A görögök Artemissel, a rómaiak Dianaval, az északiak istennőjükkel Freyaval hozták összefüggésbe. Ezen kívül a druidák és a kelták hitvilágában is találkozhatunk ezekkel a négylábú cirmosokkal.

A zöld szín jelentése:

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.


A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel.


Maga a fülbevaló felépítése:

A lánchoz sötétell zöld és menta színű macskaszem gyöngyöket használtam, a levél fityegő tibeti ezüst. Sötétzöld gyöngyökből készítettem egy kis gyöngybogyót, ezt egy kis láncra fűztem, majd a fülbeakasztóra. mivel így eléggé 'üresnek' éreztem a fülbevalót, ezért hajtogattam neki két részből egy kis függőt, amiket gyöngyökkel egészítettem ki, majd a végére egy tibeti ezüst levélkét tettem.

A leghosszabb fityegő rész 55 mm-es, fülbeakasztó hossza pedig 15 mm.



Meskán elérhető!

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése