La tua Cantate karkötő - La tua Cantate Barcelet

A Twilight sorozat inspirálta ezt a karkötőt. Aki nem tudná, Stephenie Meyer írt egy vámpíros-szerelmes 4 könyvből álló sorozatot aminek neve Twilight Saga. Mivel elég sokat olvasok, ezek a könyvek is az utamba akadtak, s így elolvasásra kerültek :) Ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a misztikus-vámpíros-love story-s történeteket. Nem nyálas, hanem igazán izgalmas könyvsorozat.

(bár kicsit elvont, és amilyen hisztéria körülveszi, ijesztő... de ez leginkább a filmváltozatnak és Robert Pattinsonnak tudható be :D)

Tehát ez a karkötő NEM szerepelt a filmben, sem a sorozatban, saját ötlet és elképzelés alapján született.





Kicsit bénára sikeredett a fénykép, ezért tettem fel egy vaku nélkül, és egy vakuval készített változatot is. A vakus élesebb, a vaku nélkülin viszont jobban látszanak a színek.

És akkor a leírása:

A karkötő amolyan 'talizmános' karkötő lett. Mostanában ez lett a mániám :)
A karkötő neve La tua Cantate. Maga az elnevezés a könyvsorozat 2. könyvében (New Moon - Új hold) hangzik el, de az egész könyvben jelen van, és majdnem végig elkíséri a történetet.
A név jelentése többértelmű, szabad fordításban: 'a vére énekel neki'.
Ez azt jelenti, hogy van egy vámpír fiú (Edward) és egy halandó lány (Bella) és ők ketten szerelembe esnek. Több akadály is van, az egyik, hogy a srác vámpír, és a lány vére ritka nagy hatása van rá. Azaz a vére énekel neki, annyira kívánatos. Másrészről az én értelmezésemben ez a szerelmet is szimbolizálja... húh, inkább nem megyek jobban bele :D

Maga a lánc felépítése:
Az alapot roppantott üveggyöngyök és két keresztben fúrt Swarovski szív adja, a bordó Bella szívét a kristály színű Edward szívét szimbolizálja. Az öt üveggyöngy közül a kettő szélső rozsda színű, a másik három pedig bordó-vörös. Ez leginkább a vérre és a szerelemre utal.
A két szív körül az adott személyre utaló medálok vannak (balról jobbra):
- szív: tibeti ezüstből készült, és Bella Edvard iránti szerelmét szimbolizálja.
- alma: a tiltott gyümölcs közkézen forgó általános szimbóluma. Egyrészt a tiltott szerelem, másrészt Bella vére.
- violinkulcs és hangjegy (tibeti ezüst): Ez is többmindenre utal. Egyrészt a lány vérének hívó szavára, másrészt Meyer egy igen muzikális embernek.. azaz vámpírnak írja le Edward karakterét. Aki ismeri a könyvet, tudja, hogy Edward képes zenében kifejezni az érzelmeit, ami egyrészt tudat alatt működik nála. Így fejlődik ki Bella altatója (Bella's lullaby), egyre összetettebb lett, rengeteg hanggal gazdagodott a dal. :)
- angyalszárny (tibeti ezüst): Edward szív mellett helyezkedik el. Húhh... ez is többértelmű :) Egyrészt Edward az esetlen Bella védőangyala, ezenkívül a Cullen család ugye vega életmódot folytat (tehát nem emberi, hanem állati véren élnek). Másrészt a könyvben a Cullenék a 'jófiúk'.

Még hajtogattam pár gyöngyös 'fityegőt', és a medálok felfüggesztését is én hajtogattam néhol egy-egy gyöngyöt közbeiktatva :)

2 megjegyzés:

  • Nevramiel | 2009. augusztus 18. 14:01

    Kedves Mismouth :) A karkötőidet már korábban megdicsértem, nagyon kreatív ötlet volt!
    Most, hogy olvastam a leírását, eszembe jutott egy jelenet a filmből :) Az angyalszárnyra írtad, hogy a jelentése többek között az is, hogy Cullenék a jófiúk :P, nos a jelenet: amikor Edward a biológiateremben ül, és a teljes alakját veszi a kamera, pont úgy van beállítva, hogy a mögötte lévő hóbagoly kitárt szárnyai úgy állnak, mintha Edwardnak lennének angyalszárnyai :) Szóval íme a 4. rejtett jelentés :)

    A tűzzománc fádhoz is gratulálok, csodásan néz ki, nagyon tehetséges vagy! Régen én is tűzzománcoztam (rajz tagozat...), de az én próbálkozásaimat össze se merném hasonlítani a tieddel! Gyönyörűen néz ki! Minden elismerésem!
    Puszi Nevramiel :)

  • Mismouth | 2009. augusztus 18. 17:53

    Szia!

    Nagyon szépen köszönöm, sokat jelent, hogy írtál :)
    Örülök, hogy tetszik, amit csinálok!

Megjegyzés küldése