7 dolog rólam...


Zerától kaptam ezt a díjat ami mellé jár egy feladat, miszerint 7 dolgot el kell árulnom magamról. Lehet, hogy kicsit hosszabb lesz, mint kellene :)


1. Imádom a könyveket. Nem csak szimpla könyvmoly vagyok (pedig az is :D). Szeretem a SZÉP könyveket. Ezért szeretek antikváriumokba járni is. Szeretem ha egy könyv igényes. Szeretem a lapok illatát, a szép borítót. Persze az a legfontosabb maga a mű. :)


2. Szeretek motorozni. Bár ezen sokan meglepődnek :) 8 éves korom óta motorozok. Kezdetben természetesen még csak utasként, Apukám háta mögött, majd eljött az idő, amikor először pattantam nyeregbe egyedül (talán 10-12 évesen). Első motorom egy gyönyörű szép meggy-krém színű Jawa Ideal 50 cm3-es motor volt. Ezen tanultam meg motorozni. Majd mikor lehetett menni jogsit szerezni, 17 évesen letettem a vizsgát kocsira és A1-es kategóriájú motorra is. Ezután egy ezüstszürke MZ-n motoroztam :) Nagyon büszke vagyok rá, hogy iden októberben megszereztem a korlátlan motor jogsim! (amit elvileg csak 21 évesen lehetne letenni, de mivel 2 éve van A1-es jogsim, ezért letehettem előbb :))


3. Még mindig meséket nézek... bár sokak szerint ki kellene nőnöm ebből. Annyira szeretem nézni az igényesen megrajzolt, jó történetű meséket/animékat! Hayao Miyazaki neve jut most hirtelen eszembe. Olyan "meséket'' írt és rendezett, mint például: Chihiro szellemországban, A vándorló palota, Kiki a boszorkányfutár és Laputa az égi palota.


4. Szeretek utazni. Szeretném bejárni a világot, minden megkötés nélkül. Bár ez lehet, hogy csak gyerekes álom... érdekelnek a különböző kultúrák, az emberek. Jó lenne segíteni, ahol lehet, annyit, amennyi tőlem telik.


5. A szobám plafonja tele van csillagokkal :) Vettem egy csomó foszforeszkáló csillagot, és kiraktam jópár csillagképet. Jó nézni őket, amikor sötét van... Úgy vannak kirakva, mintha ez lenne a tejút egy darabkája :)


6. Nagyon szeretem a különböző mitológiákat. A görög mondakörért és Tolkien Silmarilok-jáért egyenesen odavagyok :D


7. Nehéz követni, bár nem lehetetlen :D A szabad asszociáció rabja vagyok. Illatról, színről, egy érésrő, mindenről eszembe jut valami. 


A 7 ember, akinek tovább szeretném adni a dítat (mert tovább kell), nem más, mint: Ivett, Polly, Helen, SzarvasMici, Phiri, Vattacukorhajú lány és Colette


Természetesen abból sem lesz sértődés, ha nem viszitek tovább, de én kíváncsi lennék rátok lányok :)

8 megjegyzés:

Megjegyzés küldése